ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Νέα και ΕιδήσειςΑύξηση του ΕΦΚ;

Αύξηση του ΕΦΚ;

   Πηγές θέλουν το σενάριο που συζητούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι δανειστές να δείχνει αύξηση του ΕΦΚ κατά 10 λεπτά το λίτρο προκειμένου να καλυφθεί μέρος του δημοσιονομικού κενού.

   Εκτίναξη κατά 11 λεπτά το λίτρο της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, άνοδος του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών εταιριών αναμένεται να επιφέρει το ενδεχόμενο της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα κίνησης.

   Πηγές θέλουν το σενάριο που συζητούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι δανειστές να δείχνει αύξηση του ΕΦΚ κατά 10 λεπτά το λίτρο προκειμένου να καλυφθεί μέρος του δημοσιονομικού κενού. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος φόρος να ανέβει για την αμόλυβδη βενζίνη στα 77 λεπτά το λίτρο και του ντίζελ στα 43 λεπτά το λίτρο. Αν συνυπολογιστούν οι λοιπές επιβαρύνσεις και ο ΦΠΑ 23% τότε η σημερινή τιμή του πρώτου καυσίμου από τα 1,35 ευρώ το λίτρο που βρίσκεται σήμερα θα ανέβει στα 1,46 και του δεύτερου από τα 1,019 ευρώ στα 1,138 ευρώ το λίτρο. Η εκτόξευση των τιμών των δύο τύπων καυσίμων κίνησης θα σημειωθεί σε ένα βράδυ και πέρα από την ευνόητη αύξηση του κόστους μεταφοράς αναμένεται να προκαλέσει τεράστια ανατροπή και νέα αβεβαιότητα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Κι αυτό επειδή οι προϋπολογισμοί τους έγιναν με άλλα δεδομένα και τώρα θα πρέπει να προσαρμοστούν διαφορετικά.

  Επιπλέον οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα δεχτούν άλλο ένα πλήγμα ως προς την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους καθώς το πρόσθετο κόστος θα αναγκαστούν να το μετακυλίσουν στις τιμές.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρίσκο μιας αύξησης του ΕΦΚ είναι να μειωθεί η ζήτηση καυσίμων και τελικά να μην επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης εσόδων. 

24/3/2016

πηγή : businessenergy.gr

Δείτε επίσης


Αύξηση του ΕΦΚ;
Ο φόρος στην βενζίνη
Τον τέταρτο υψηλότερο φόρο στην βενζίνη έχει η Ελλάδα σε σχέση σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει ...περισσότερα
Ο φόρος στην βενζίνη
Πολυεργαλεία Richardson Sheffield
 προωθητική ενέργεια  από την ΕΚΟ με τίτλο «Πολυεργαλεία Richardson Sheffield – Σας λύνουν τα χέρια!   ...περισσότερα
Πολυεργαλεία Richardson Sheffield
Χειμερινή προετοιμασία του αυτοκινήτου
Πώς να μείνετε προετοιμασμένοι για τον χειμώνα που έρχεται ...περισσότερα

Copyright © Floga Express - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center