ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Πετρέλαιο θέρμανσης » Εξοικονόμηση ενέργειαςΕξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονόμηση ενέργειας και σωστή χρήση καλοριφέρ.

Πρακτικές οδηγίες  για την σωστή χρήση του καλοριφέρ που θα μας βοηθήσουν να  μειώσουμε τον ενεργειακό μας λογαριασμό, χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα ή τουλάχιστον πολλά χρήματα, μέσω «μικρών» κινήσεων .

 

– Αποφύγετε να κλείνετε εντελώς την εγκατάσταση θέρμανσης κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι για λίγο και έτσι θα γλυτώσετε την επιπλέον ενέργεια που απαιτείται για να ζεσταθεί εκ νέου το σπίτι.(η δαπάνη ενέργειας για την συντήρηση της θερμοκρασίας ενός σπιτιού στα επιθυμητά επίπεδα είναι σαφώς μικρότερη από την δαπάνη που χρειάζεται για να ζεσταθεί ξανά ο χώρος εξ αρχής ).

–  Δεν πρέπει η θερμοκρασία που επιλέγουμε για το χώρο, να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς Κέλσιου. Υψηλότερη θερμοκρασία προκαλεί μάλλον δυσφορία παρά άνεση, και τεράστια διαφορά στη κατανάλωση καυσίμου.

– Στις ώρες του ύπνου, η ιδανική θερμοκρασία του χώρου πρέπει να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη από αυτήν που διατηρούμε τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

– Ποτέ δε σκεπάζουμε τα θερμαντικά μας σώματα με καλύμματα. Αλλιώς καίμε πετρέλαιο και δεν αφήνουμε τη ζέστη να διαχυθεί μέσα στο χώρο μας.

– Εξαερώνετε περιοδικά τα καλοριφέρ. Το κλειδί για τη σωστή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης είναι η συχνή εξαέρωση των σωμάτων καλοριφέρ ώστε να απελευθερώνεται ο εγκλωβισμένος αέρας. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους ψηλούς ορόφους.

 - Έως και 40% της θερμότητας μπορεί να χάσει ένας λέβητας που δεν έχει συντηρηθεί σωστά ή και καθόλου. Μην αμελείται την συντήρηση του καυστήρα

– Αφήνουμε την ηλιακή ακτινοβολία να μπει μέσα στο σπίτι μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα βράδια κλείνουμε και τα παντζούρια  μειώνοντας έτσι τη διαφυγή θερμότητας προς το περιβάλλον.

 

 

Copyright © Floga Express - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center