ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » Νέα και ΕιδήσειςΧειμερινή προετοιμασία του αυτοκινήτου

Χειμερινή προετοιμασία του αυτοκινήτου

Ο χειμώνας κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τον οδηγό και το αυτοκίνητο, γι’αυτό πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η βροχή, το κρύο και το χιόνι κάνουν την οδήγηση πιο δύσκολη και επικίνδυνη, κάτι που σημαίνει ότι οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί . Παρακάτω, σας δίνουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία του αυτοκινήτου κατά την χειμερινή περίοδο για τη δική μας ασφάλεια αλλά και των τριγύρω μας.

Ελαστικά: Τα λάστιχα του αυτοκινήτου επιβάλλεται να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκειμένου να «κρατάνε» και στο βρεγμένο οδόστρωμα.. 

 

Τσιμούχες αμαξώματος: Η αντικατάσταση ή επιδιόρθωση οποιασδήποτε σκισμένης ή κομμένης τσιμούχας θα πρέπει να έχει γίνει προτού μπει για τα καλά ο χειμώνας. Η εισροή νερού από ένα παράθυρο ή μια πόρτα  μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, από μούχλα μέχρι ηλεκτρικές δυσλειτουργίες. Καλό είναι να ενυδατώνονται δύο φορές τον χρόνο με ειδικά προϊόντα ή απλά με βαζελίνη.

 

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Είναι άκρως απαραίτητες σε όσους μένουν σε ορεινές περιοχές ή πρόκειται να ταξιδέψουν σε κάποιο μέρος όπου υπάρχει χιόνι ή θα χιονίσει

 

Φώτα ομίχλης: Ελέγξτε αν ανάβουν τα φώτα ομίχλης, τόσο τα εμπρός (αν διαθέτει το αυτοκίνητο) όσο και το πίσω που υπάρχει σε όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως. Σε καιρικές συνθήκες όπου επικρατεί ομίχλη ή έντονη βροχόπτωση και χιονόπτωση αν δεν λειτουργεί το πίσω φως ομίχλης, οι οδηγοί που ακολουθούν δεν βλέπουν αν υπάρχει άλλο προπορευόμενο όχημα.

 

Air condition: Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου είναι απαραίτητος όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα για να ξεθαμπώνουν γρήγορα τα παράθυρα. Επίσης, κάντε έναν έλεγχο αν λειτουργούν οι αντιστάσεις στο πίσω παρμπρίζ. Στην αγορά πωλούνται και ειδικά σπρέι που εμποδίζουν το θάμπωμα.

Υαλοκαθαριστήρες:  Οι  υαλοκαθαριστήρες  πρέπει να αντικαθίστανται μια φορά τον χρόνο για να απομακρύνουν αποτελεσματικά το νερό από το παρμπρίζ έτσι ώστε να μη μένουν γραμμές. Αν πάλι υπάρχει πρόβλεψη χιονόπτωσης σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες, διαφορετικά θα κολλήσουν στο παγωμένο και χιονισμένο παρμπρίζ. Γεμίστε από πριν το δοχείο καθαρισμού των παρμπρίζ με αντιψυκτικό υγρό και όχι μόνο με νερό.

Καλώδια εκκίνησης ανάγκης: Ένα πολύ συχνό φαινόμενο το χειμώνα είναι να αποφορτίζεται η μπαταρία, ειδικά όταν είναι «αδύναμη» και επικρατεί πολύ κρύο. Για παν ενδεχόμενο ένα σετ καλωδίων εκκίνησης ανάγκης πρέπει να βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ. 

Δείτε επίσης


Χειμερινή προετοιμασία του αυτοκινήτου
Λαθρεμπόριο καυσίμων
«Όσο ανθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων ο λογαριασμός βγαίνει σε βάρος των φορολογουμένων». ...περισσότερα
Λαθρεμπόριο καυσίμων
Ο φόρος στην βενζίνη
Τον τέταρτο υψηλότερο φόρο στην βενζίνη έχει η Ελλάδα σε σχέση σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει ...περισσότερα
Ο φόρος στην βενζίνη
Αύξηση του ΕΦΚ;
   Πηγές θέλουν το σενάριο που συζητούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι δανειστές να δείχνει ...περισσότερα

Copyright © Floga Express - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center